Scale Pavillion

This is the inside of the Scale Pavilion. The hope is that this temporary structure would sustain itself once fabricated. The PV affixed scales would provide any energy needed. The open shaded space would work well as a temporary respite from very warm climates like San Jose or Phoenix. This is of course derivative on a biological/ morphological level to many creatures that exist in arid hot climates.

I enjoy the process of making, both digitally and physically. I hope this image which is taken from a line drawing shows some of the complexity in the project. That part of the designing is my favorite, when I am less critical of a project but really thinking about how the project will be built. This project was created mostly with Paneling Tools from Rajaa Issa ( Thank you! click here:http://wiki.mcneel.com/labs/panelingtools) and some of my own add-on techniques.

Ultimately the question of aesthetics and this type of project must come up. For me it is important to see a project through to a certain stage before self-evaluation can really begin. If I as a designer start to evaluate to early the creative process can become stifled and tendency towards style can lead down a very wrong path. Having reached a part of process that I am now comfortable with I can evaluate this project. I think literally it is not beautiful but the idea is very clear and that is a beautiful. With more refinement this may turn out…

posted by Jess Austin

Advertisements

One thought on “Scale Pavillion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s